Wednesday, August 20, 2014

Mandi Manda di Lost World Of Tambun

Assalamualaikum..

9 Jun 2014 

Selepas weols kenyang makan kat Nasi Ganja.. teruskan perjalanan ke Lost World Of Tambun.  Ini kiranya 1st time laa aku ke sini.  Weols ke sini nak penuhi kehendak anak bujang nie.. sebab masa gi Penang hari tuh x sempat nak mandi kolam.  Kat sini pun lebih kurang macam Sunway Lagoon gak laa. tapi tak de laa sebesar Sunway tuh.  Dry park tak banyak dan ada jugak Petting Zoo.

Uols kalau yang nak naik gelongsor kena pakai seluar slim fit tuh.. kalau uols pakai seluar tracksuit memang tak merasa laa nak naik. X tau laa napa kat sini strict sangat laa plak.

Kat sini juga ada hotspring.. kalau uols datang malam boleh juga.. tapi mandi air panas. laa..

 Weols sampai di Lost World dalam pukul 1 lebih..


 Weols naik keretapi untuk pusing² melihat kawasan.. iye kalau nak jalan kaki penat weeii


 Jalan² dalam Petting Zoo


 Hubby sempat laa bagi burung² ini makan..


 Geli laa tuh yer.. tangan ke patuk² manja.. burung..


 Berani laa plak anak aku nak pegang.. cicak besor tuh


 Petting Zoo.. rasanya besar lagi yang kat Sunway Lagoon


 Cantik kat sini ada plak air terjun.. Sejuk airnya..


 Nampak tuh air terjun.. kecik jer.. 


 Seronok anak aku dpt pegang..rusa nie..





 Tikus besor..


 Mandi time.. sewa 2 pelampung..


Ini kolam air panas.. memula..tuh panas gak laa.. tapi lama² baru okey sikit.. 
kalau mandi malam lagi best kut 


 Tahan aje laa panas nie.. peace yo!


 Dok bawah nie best.. 


 Jalan ke dry park..


 Dia orang nak naik roller coster nie.. 


 Ada rumah hantu kalau nak masuk kena bayar RM10.. weols tak masuk laa..


 Weols tunggu sampai malam.. Ada pertunjukan api.. dan nyanyian..


 Pada yang nak datang malam boleh juga.. Mandi di hot spring.. RM20. 
Buka  dari 8 malam hingga 11 malam


Balik weols singgah makan.. pewut lapo..


9 comments:

  1. Rancang2 tapi tak sampai2 lagi...

    ReplyDelete
  2. Macam best jer tempat nih.
    x pernah pergi lagi sini.. hehehe

    salam kenal dr saya.. maaf sbb lambt singgah sini balik.. bz plak kebelakangan nih. follow sini jugak.

    ReplyDelete
  3. huhuhu bilelahh rina ieda nak sampai sini .. best betul
    insyaallah nanti kena gi sekali !
    besor betui tikus tuu ! aduhh ngeri ekkee

    ReplyDelete
  4. Last pergi 4 thn yg dulu...seronok juga disini..kami hari tu pun tunggu sampai kemalam puas berendam dlm kolam air panas tu...

    ReplyDelete
  5. saya tak pernah sampai ke sini...
    berat jugak tu tangan suami nak tampung berat burung2 tu..hahaha

    ReplyDelete
  6. mmg tak penah gi lagi sini....
    nampak dh besar dh haikal ye..

    ReplyDelete
  7. belum penah smpi sini lg... best nyer dpt pegang burung mcm tu

    ReplyDelete
  8. oo tunggu sampai malam yerk.. tak penah buat lagitu... kalau der rezeki nak tunggu malam gakler.. kat sini memang strict.. dulu nak masuk kat dalam pakai track pun dia tak bagi.. kena seluar licinjer... tak boelh der zip ...

    ReplyDelete
  9. teringin nak ke sini jugak.nanti kena pi jugak ni.mcm best jea..hihi

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss