Tuesday, August 19, 2014

Nasi Ganja Ipoh Mali

Assalamualaikum..

Ini adalah N3 tertangguh.. citer masa cuti sekolah hari tuh.. Lepas dari weols balik dari cuti² di Penang, hari esoknya weols pergi mandi manda plak kat Tambun, Ipoh. Jadi sebelum pergi mandi manda tuh, weols plan nak singgah makan dulu.  Aku ni selalu jer balik kampung Perak nie.. tapi tak pernah plak lagi gi makan Nasi Ganja yang popular kat Ipoh nie.  So, weols pun Waze laa tempat makan nie..

Coffee Shop nie jual air jerk.. Makanannya nasi kandar..



 Macam² lauk ada.. pilih jer yang mana berkenan di hati..


Beratur.. jugak yer.. kalau nak oder.. kalau uols duduk kat 
meja pun dia orang datang ambik oder..


Ini hubby aku punya.. dia ambik lauk daging kambing.. 


 Hmm..sedapp..


 Masing² kekenyangan..


 Penuh orang makan kat sini.. pantang aje meja kosong.. ada je orang


Aku suka sangat dengan teh ais nie.. sampai 2 kali aku oder.. 
kalau uols makan kat sini oder laa teh ais nie memang
 recommended..laa..ahakss.. tu kalau tekak aku laa..


8 comments:

  1. tetiba pulak rasa lapar..sedapnya..
    terliur wehh..:)

    ReplyDelete
  2. mesti berpeluh2 mkn kan kak...lieya penah makan gak tapi kat kedai die yg baru tu....mmg sedap...sape yg suke kari2 rempah2 ni suke laaaa....lieya mmg hantu kari...berpeluh2 mkn tahan pedas...lepas makan laju2 beli aiskrim haahahahahah

    ReplyDelete
  3. Selalu dengar kisah nasi ganja ini. Tapi belum ada rezeki lagi nak merasa. Insyallah ada rezeki pergi sana boleh rasa.

    ReplyDelete
  4. kedaini belakang opisjer dulu.. tapi dulu suka ada satu kedaitu tapi dah pindah kemana entah. tu lagi best ..

    ReplyDelete
  5. sedapnya.byk lauk drai nasi..hihi

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

WEBSITE UTK BLOGWALKING

TETAMU YANG DATANG SINGGAH

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss