Friday, September 05, 2014

Novel ~ L.U.T.H ~ Lamaran Untuk Teman Hati

Assalamualaikum..



LUTH - Love U Till Heavean (panggilan manja suami)
UMA - U My Angel (panggilan manja isteri)

Memang best laa novel ini.  Ini adalah novel ketiga dari Wawa Taufik selepas
Dia Mr. Model.  Kiranya novel yang terbaru nie mengambil nama Luth salah 
satu watak dalam Dia Mr. Model.

LUTH yang jatuh cinta dengan kawan baik adiknya sendiri.. kiranya jatuh cinta pandang pertama laa. Bila dah suka terus melamar UMA.  Perkahwinan tidak mendapat restu dari ibu LUTH kerana dia telah ada calon menantunya sendiri tapi ayah serta adik beradik LUTH semuanya merestui.
LUTH nie memang nakal dan suka menggoda UMA selain dari
suka sangat nyakat UMA. 

Novel ini tak banyak sangat konflik jadi aku sukaaa sangat..


Kredit ~ Aku beri 5/5 bintang..

Sinopsis ~

Tinggal sebumbung dengan Tengku Luth Daniel a.k.a jejaka Idaman Malaya? Itu kejutan yang Uzma Haseena@Uma terpaksa terima demi mencari duit poket sementara cuti semester dan juga demi sahabatnya, Tengku Hasya.

Kali pertama melihat Uma, Luth tak rasa apa-apa. Hari-hari jumpa, di rumah dan pejabat, hatinya mula tergoda dan dia mula jalankan misi menggoda.

“Uma... please don’t call me Tengku anymore.” - Luth

“Panggil Tengku lagi romantik...” - Uzma 

“Hah? Kalau nak romantik baik panggil I, sayang. Lagi I suka!” - Luth

Bila Uzma dah mula suka, ada pula halangannya. Bonda tersayang dah ada pilihan sendiri untuk si anak. Pilihan yang mereka berdua ada, hanya kahwin secara sembunyi.

Luthhhh...” 

“Yes... I love you too, sayang...”

“No!!! I’m not telling you that lah... Hish!”

“Eh bukan ye?”

Luth memang nakal, tapi dia tahu kawal diri. Luth memang anak emak, tapi dia ada pendirian sendiri. Luth memang keras hati, tapi dia sweet dengan caranya tersendiri.

“Just stay with me. Whatever happens, I will always be with you, sayang!” – Luth

“Hmm... saya cuma ada masa sebulan je lagi nak bersama dengan awak, Luth.” – Uzma

Kenapa sebulan? Kenapa tidak selamanya? Apa sebenarnya yang terjadi pada perkahwinan mereka? Ikuti L.U.T.H untuk mengetahui kisahnya.

7 comments:

  1. macam best jer ceritanya ni..kena cari novel ni..tak sabar nak baca kesudahan episod cerita mereka..

    ReplyDelete
  2. Lama dah tak baca novel Rinna....
    Alahai sweetnya.....LUTH ngan UMA

    ReplyDelete
  3. Zura x suka baca novel.. jadiknye x de minat nak membeli novel.. kalo megazin ok lagi.. hehehe

    ReplyDelete
  4. Bunda jarang baca novel...lebih suka majalah..

    ReplyDelete
  5. Maaf..lama tak bertandang...thanks ye jengah umah T

    ReplyDelete
  6. jupe novel ni kt SACC tp ntah kenapa x de ati nk beli lps bc preview akk ni waaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  7. @Khai♥Rin : anies Alaa napa plak tak beli.. sayangnya.. Mungkin pada Anies tak best kut.. tu pasal tak jadi nak beli yer.. :) Iye laa itu pendapat masing2kan.. :)

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss