Tuesday, September 02, 2014

Novel ~ Yang Dia Pilih

Assalamualaikum..




Hareez seorang yang penyabar dan sangat nakal.. suka nyakat.  Fatia plak bila dah kawin ngan Hareez tapi tak percayakan Hareez disebabkan dapat tahu yang Hareez nie pernah jatuh cinta dengan isteri adiknya sendiri.. masa tuh belum kawin lagi laa.  Lama juga laa dia orang nie lepas nikah buat hal masing² hingga laa si Fatia nie kena  tangkap basah dengan bekas tunang angkara bekas tunang nakkan Fatia kembali.  Masa nie Harezz laa orang yang percayakannya.. baru laa nak terhegeh² kat si Hareezz  kalau tak asik laa tak percaya yang Harezz nie dah sayang giler ngan dia.. 

Kredit ~ Aku beri 5/5 bintang

Sinopsis ~

Kata orang, cinta itu manis. Kata Hareez, mana ada manisnya kalau orang yang dia cinta harus menjadi adik ipar sendiri. Cinta tidak kesampaiannya pada Lya buat dia hampir tersungkur. Pertemuan yang tiba-tiba dengan Fatia buat Hareez kembali ‘hidup’. Tanpa sedar, skill kasanova yang telah menjadi khazanah kembali muncul. 

“Kalau nak tahu, cubalah.” Hareez senyum senget. “Cuba apa?” Fatia tiba-tiba jadi blur. “Tak pakai baju depan saya, tengok awak selamat ke tidak.” Mata dikenyit nakal. “Awak ni gatal kan?” Terus membulat mata Fatia. 

“Nak tahu gatal ke tak, kahwin dengan saya dulu.” Melamar Fatia bukan kerana cinta tetapi kerana dia suka. Bukankah suka itu juga salah satu dari akar cinta? 

Persoalannya… bolehkah bahagia tanpa cinta? Dan…apabila dugaan datang melanda dengan tawaran untuk Hareez mendapatkan cinta pertamanya bersama Lya, ada banyak hati yang terpaksa dikorbankan. Kerana bahagia itu banyak jalan yang bersimpang, mereka harus membuat pilihan. 


‘Setia tidak menjanjikan balasan kesetiannya juga.’ Persoalannya, siapa yang tidak setia diantara mereka? 


Kesinambungan HATI KALA CINTA ini membawa kita mengenal siapa sebenarnya Hareez Daniel yang pernah ditolak Lya kerana memilih adiknya, Zhafran.


9 comments:

  1. da selamat khatam da buku ni tp kalu compare dgn penulisan pergi tanpa alasan, sy prefer PTA!

    ReplyDelete
  2. tunggu didramakan jelah...dee takde masa nak baca ha..hehehe..

    ReplyDelete
  3. Kalau Rinna bagi 5 bintang mestilah best novel ni..

    ReplyDelete
  4. Kalau Rinna bagi 5 bintang mestilah best novel ni..

    ReplyDelete
  5. Zura memang x pandai baca novel.. sampai ke sudah tak habes.. pelik lah.. hahahahha

    ReplyDelete
  6. salam kak rinna,
    mesti best tu siap kasi 5 bintang :)

    wahh lagu...hahahahaa

    kak, saya dah tukar link blog, jemput singgah..kalini pening 3 blog skali up :) sebab dah pisah2kan...sobss

    http://www.bittbeautyrecipes.blogspot.com

    http://www.bitttravel.blogspot.com

    http://www.bittdoubleis.blogspot.com

    jemput singgah :)

    ReplyDelete
  7. fuh full bintang tu kak....mesti best...lieya tgu jadi drama laa ...heheheehe

    ReplyDelete
  8. alamak..nampak buku ni kat rak kedai ri tu tapi tak beli, hehe. sebab sinopsis tu kata kesinambungan dari satu novel lain. Nanti takut baca tak paham lak..

    ReplyDelete
  9. Awak pencinta novel rupanya yer....

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss