Tuesday, November 11, 2014

UNIKL BMI Family Day 2014

Assalamualaikum..

Sabtu, 18 Oktober 2014

Family Day UNIKL BMI tahun ini kembali lagi sebab dia orang organise 2 tahun sekali.  Tahun ini plak diadakan di Bayou Resort Melaka. Bertolak dari rumah dalam pukul 11.30 pagi dan singgah makan A&W di Restoren Jejantas, Air Keroh.  

Sampai di hotel dalam pukul 2.45 petang. Weols dapat bilik Junior Suite with extra bed.  Walaupun anak tak ikut tapi memang hubby masukkan nama anak sekali.  Biasa laa petang mesti ada telematch tapi weols tak turun pun.  Lepak kat dalam bilik jerk.. mood nak turun join telematch cam tak de.. 

Malam plak ada dinner. Tema tahun ini pakaian tradisional. Weols tak de laa ikut tema pun tapi respect laa kat kawan² hubby sekeluarga ikut tema.  

Untuk cabutan bertuah weols dapat Sandwich Maker.. alhamdullillah..jadi laa bertuah laa jugak sebab ada yang tak bertuah malam tuh..

Esoknya lepas sarapan baru laa turun ke kolam.  Rasmikan kolam yang ada disitu.. join sekali ngan Kak Yong dan keluarganya.. 

Cek out dalam pukul 12.45 sebab kalau lambat cek out dia orang akan charge lebih masa kalau tak salah RM20.00.  Terus ke dewan makan.. untuk makan tengahari.

 Banner di depan dewan..dan tempat register..


Ini bilik weols..  


Keadaan dlm bilik.. 


Ada sejadah dan sterika di sediakan.. 


Antara hidangan makan malam weols.. tapi ramai yang bagi pendapat.. 
tengok sedap tapi rasa cam kureng sikit.. 


Posing² laki bini.. 


Meja weols no. 20.. betul² dekat pintu masuk dewan.. 


Suasana dalam dewan.. persembahan cak lempong dari UNIKL MIAT..  


Ada satay, eskrem pun ada.. Budak suka laa negok orang badut nie.. 


Bersarapan pagi.. 


Dah makan.. apa lagi turun kolam laa.. 


 Kak Yong sempat lagi main bola tuh.. RM10 untuk 15 minit kalau tak silap laa..


Dah abis mandi naik bilik siap² pack.. check out dan terus gi 
dewan untuk makan tengahari plak..

Bertolak balik ke KL dalam pukul 2.30 petang..


3 comments:

  1. best kak...bilik pun mcm best n selesa gile2....kalo lieya dah hepi dah ni heheheeh...alahai sayang anak akak tak ikut....

    ye la kak, tgk mknnn mcm sedap rupenye kureng ye kak...takpela kak, asalkan mknn cukup n semua hepi dpt join family day kan....

    ReplyDelete
  2. saya survey jugak Bayou Lagoon ni..sebab plan nya nak bawak anak2 jalan2...banyak review yg kata makanannya "kureng" sikit rasanya..

    ReplyDelete
  3. seronok nye. makanan sedap.. bilik dia nampak kemas selesa .....

    ada ice cream !!!!! ngidam gakkkkk

    salam ziarah dr
    http://afasz.blogspot.com

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss