Thursday, July 24, 2014

Selamat Hari Raya Aidil Fitri 2014

Assalamualaikum...


Hari ini telah masuk 26 Ramadhan kita berpuasa dan tinggal 3 hari lagi
kita akan menyambut Hari Raya Aidil Fitri.  Ramai yang akan mula bercuti esok. 

Di kesempatan ini aku ingin mengucapkan

SELAMAT HARI RAYA
AIDIL FITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN

Jika ada terkasar bahasa dalam berblogging ini ampun dan maaf dipinta.
kosong-kosong yer.. hehehe

Pada teman² Blogger dan SR yang tersayang bila
nak balik kampung tuh berhati² laa dijalanraya.
Biar lambat asalkan selamat.

Moga kalian bergembira menyambut hari lebaran yang
bakal tiba ini bersama keluarga tersayang.

Wednesday, July 16, 2014

Cerpen ~ Kerana Terpaksa Aku Relakan (Edisi Khas)

Assalamualaikum..


KTAR telah pun melabuhkan tirainya.. Ramai yang tak berpuashatikan.
Termasuk laa aku, banyak yang tergantung. Tapi kat FB ada juga
yang tolong bagi review dan capture mukasurat novel. Dah tau laa, 
serba sikit dan faham jalan citernya.. Aku tak beli novel nie 
sebab aku kan tak berapa suka novel yang banyak 
konflik. Bila dah diadaptasikan jadi best laa plak.

Dalam blog penulisan2u.my uols boleh baca cerpen Edisi Khas
Raya untuk novel ini. Pada yang nak layan lagi citer Abg Zen dan Indah

Jom terjah baca cerpen ini..


Monday, July 14, 2014

#Cuti2Penang ~ Rumah P. Ramlee

Assalamualaikum..

Destinasi terakhir adalah melawat ke Rumah P. Ramlee. Iye laa dah sampai Penangkan apa salahnya ditto kejap ke sini, tengok peninggalan arwah nie.  Kalau nak ke sini pun guna Waze jugak laa..


Jejak juga weols ke sini..


Waktu melawatnya..


Di depan rumah P. Ramlee 


Aku dan Kak Faridah.. 


 IC, P. Ramlee


 Gambar kenangan P. Ramlee

Antara yang ada dalam rumah P. Ramlee


Hubby dan sampan P.Ramlee 


Kat sebelah rumah P. Ramlee ada Galeri. Kat dalam pun banyak gambar..
 tapi tak boleh snap pic.. 


Terselit jap gambar yang diambil oleh Photographer di Bukit Bendera... 
Kak Idah beli gambar nie


Singgah sebentar di R & R.. makan.. sebelum bertolak balik ke Perak..

Okey dah selesai dah N3 #Cuti2Penang.. Ini je laa beberapa tempat yang sempat diterjah.. Nanti kalau ke sana lagi boleh plak gi Muzium Tentera dan Toys Muzium plak.. Insyallah..

Friday, July 11, 2014

#Cuti2Penang ~ Medan Selera Tg. Bunga & Masjid Terapung

Assalamualaikum..

Selepas penat berjalan² di Pinaon Tunnel tuh, destinasi seterusnya weols bercadang nak ke Masjid Terapung di Tanjung Bunga. Sebelum tuh weols singgah di Medan Selera Tanjung Bunga yang betul² berhadapan dengan Masjid untuk makan tengahari.

Masa sampai kat Medan Selera nie ramai gak laa orang yang makan kat sini. Orang Cina pun suka makan masakan kampung melayu nie sebab penuh gak tempat duduk dengan dia orang.  Ada 2 kedai di situ dan satu kedai jual air. Banyak gak laa jenis lauk yang dihidangkan.

Dah kenyang makan baru weols ke Masjid plak. Cantik Masjid atas air nie..



Tengok orang Cina pun suka datang makan kat sini.. 


 Aku pilih kedai LiDiana tuh.. banyak choice lauk.. ulam² pun banyak..


 Ramai betul orang makan kat sini..


Nasi yang aku share makan ngan anak aku.. 
dia kata tak lapar sgt so dia makan laa sikit.. Ikan dia fresh panas lagi..


















Okey lepas ini ada satu lagi tempat yang weols last minit gi terjah sebelum pulang ke Perak.. tunggguu...

Wednesday, July 09, 2014

#Cuti2Penang ~ Pinaon Time Tunnel

Assalamualaikum..

Masih lagi berkisar tentang percutian weols di Penang..

Sabtu, 7 Jun 2014

Pagi tuh selepas sarapan, weols check-out.  Iye laa senang nak gi jalan² sebelum balik ke Perak. Jadi lawatan seterusnya adalah ke PINAON TIME TUNNEL.  Tengok bangunan cam umah kedai aje tapi bila masuk memang menarik sungguh. Kat sini parking susah sikit sebab tak de tempat parking yang disediakan khas.  Kalau ada yang keluar baru laa leh parking kat kotak parking yang disediakan depan kedai² tuh.

Antaranya mengenai sejarah Pulau Pinang dari zaman jepun hingga laa sekarang. Yang lebih menarik kat sini lukisan 3D sangat cantik. So kalau uols ke sini kena ada kamera baru laa best boleh bergambar².

Bayaran kalau tak silap RM15 Dewasa dan kanak² separuh harga.


Bersarapan pagi dulu sebelum check-out.. posing kat tepi bilik.. 
belakang tu laut tapi gambar tak clear laa plak


Bye² Regal.. kalau ada peluang ke Penang leh laa singgah sini
 lagi sebab berbaloi laa


Seperti biasa guna Waze laa kalau nak ke sini..


Di depan pintu masuk 


Masa weols sampai tuh ramai pulak yang datang.. 


Sebelum masuk jumpa gambar ini dulu.. ambik laa gambar









Sempat singgah kedai kopi...hehehe

Amboi main tarik² tali plak ngan Mr. Bean ekk.. 


 Bang.. hantar weols ke Padang Kota Lama yer..


 Penuh beraksi.. cam yo yo orrr jer.. hehehe


 Zam zam ala kazammm..zaaaasssssss

 Tanduk bola yerrr bangggg






Cantik laut kat belakang tuh.. 




 Bangg ada rimau.. Yangg.. belakang ada ularrrr..


 Apek leh baiki kasut saya ka?


Satu lorong ngan Pinaon nie ternampak plak pejabat DAP dan pejabat mendiang Karpal Singh..

Banyak lagi gambar² yang ada kat situ.. ini aje kut yang dapat di letak kan di sini.. jenuh dok pilih² ni.. pas nie ada lagi yer.. nanti sambung..yer..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss