Monday, March 30, 2015

Cerpen Pilihan ~ Jodoh Ku Bertamu Di Pinggir Jalan

Assalamualaikum..

Bagi uols yang meminati cerpen.. meh sini nak share
cerpen dari blog penulis Adnil Zaff (menulis novel JIBAM)

JODOH KU BERTAMU DI PINGGIR JALAN




Thursday, March 26, 2015

Makan² di Thai Express, Jaya Mall

Assalamaualaikum..

Ini weols pergi JJCM kat Jaya Mall Seksyen 14..
Hahaha belum gaji tapi ada hati nak makan
makanan mahal² adooiyai.. tapi layan kan aje laa tekak nie ekk..

Wanie dan Shaza dan Ain.. teman yang selalu bersama kalau makan² gini.. 


Weols makan kat Thai Express..


Antara menu yang ada di sini.. 



Teh Ais Thai.. aku dan Wanie oder nie.. pekat betul tehnya.. 
tapi sedap gak laa.. 

Stik noodle TomYam Seafood.. aku dan Wanie oder..yang ini.. 
sedap jugak laa.. 

Nie macam kueyteow kungfu.. tapi Thai Style.. laa.. 


 Nasi dan Ketam Kari.. Ain si ibu ngandung..yang nak makan..



Wednesday, March 25, 2015

WordLess Wednesday

Assalamualaikum..

Aku suka makan buah nie.. sedap.. walaupun banyak biji..
Apa namanya yer.. ada yang panggil buah Nona.. ada yang panggil buah Sri Kaya
tak tau laa plak.. 

Tuesday, March 24, 2015

Sedap Gak La Ah Cheng Laksa Nie

Assalamualaikum..






Ini plak laksanyaa.. Wanie dan Shaza makan nie.. 

Mee Kari.. aku punya.. Harga dalam RM8.00 kalau tak silap laa..

Ini adalah kali pertama aku makan..
Shaza yang tolong belikan untuk aku dan Wanie
pada Jumaat 2 minggu lalu.. (iye aku lewat upload N3 ini)..

Sedap jugak laa Mee kari dan Laksa dari AhCheng Laksa nie

Kalau uols nak makan ada satu outlet kat
Jaya Mall.. PJ atau leh lawat website

Wednesday, March 18, 2015

WordLess Wednesday

Assalamualaikum..

Besar buah delima nie..

Tuesday, March 17, 2015

Novel ~ Sweet Dream Cinta

Assalamualaikum..



Kredit ~ Aku beri 4.5 bintang

Sinopsis ~

MOON... Seorang gadis kampung yang hiperaktif. Yang cantik bak bulan yang diakui oleh mata- mata di sekelilingnya. Kelebihan yang ada membuatkan semua mata sang arjuna membulat dan rahang hampir terjatuh setiap kali memandangnya. Adrian Eusoff satu-satunya lelaki yang dia amat tergila-gilakannya.

“Moon sayang kat Abang Ian. Moon nak kahwin dengan Abang Ian. Abang janganlah kahwin dengan perempuan tu. Kahwinlah dengan Moon.” – MOON.

IAN... Seorang pemuda biasa namun terkenal dengan sikap playboynya. Perasaan menyampah kepada budak kampung yang selalu mengganggu hidupnya setiap kali balik bercuti melebihi segala-galanya. Budak kampung itu juga menjadi penyebab dia terpaksa melarikan diri.

Tapi itu dulu, dia tidak menyangka perasaan benci terhadap Moon sejak zaman kanak-kanak bertukar menjadi gila bayang terhadap si gadis cantik jelita bernama Ramona setelah menganjak ke alam dewasa. Kecantikan Moon ibarat bulan menyebabkan Ian terjatuh hati.

“Kau ni cantik betul sekarang. Kalau aku tahu kau cantik macam ni, tak adalah aku lari balik ke Amerika. Aku sanggup buat pengakuan itu.” – IAN.

Geram juga apabila melihat perubahan gadis kampung yang kini sudah menjadi kegilaan ramai lelaki termasuk NORMAN, sepupunya sendiri. Dia mula menaruh hati tetapi Moon sudah jauh berubah.

Kini, Moon bukan lagi budak perempuan yang selalu menagih perhatian Ian. Dia ada impian baru yang lebih hebat. Namun disebabkan impian itulah Moon terpaksa memerangkap Ian sekali lagi.
Inilah kisah bulan bertemu matahari. Akan bersatukah cinta mereka ataukah hanya sekadar ‘sweet dream cinta’? 
* Schedule N3

Monday, March 16, 2015

Terima Kasih Nuffnang

Assalamualaikum..

Hasil dari berblogging..
Cashout kali yang ke 3

Alhamdullillah.. terima kasih juga pada
yang sudi singgah ke blog yang 
tak seberapa ini.. 

Muaahsss pada uols semua

Terima kasih juga NUFFNANG


* Schedule N3

p/s : Aku sedang bercuti.. sekarang nie..


Friday, March 13, 2015

Novel ~ Cinta Si Wedding Planner

Assalamualaikum..




Setelah bertahun bercinta.. bila Bazli kembali nak kahwin ngan Zara.. tup² 
rupa²nya Bazli adalah abang kembarnya.. Aduhai.. sedih laa plak..
tapi iye laa dalam pada tuh Fariz datang menghulurkan kasih.. 

Kredit : Aku Beri 4.8 bintang

Sinopsis ~

Perebutan tempat parkir kereta menjadi permulaan peristiwa kisah Zara si wedding planner dengan Fariz, bekas tentera laut yang berhati batu.

Dalam hati Zara ketika itu, hanya ada Bazli, sepupunya sendiri. Namun Zara dan Bazli tidak pernah menyangka bahawa jodoh sebenarnya bukan milik mereka berdua. Kasih mereka yang selama ini dirahsiakan daripada pengetahuan mak lang dan pak lang hancur si tengah jalan.

Berlaku pertemuan demi pertemuan yang tak disangka antara Zara dan Fariz. Meski Fariz selalu mengejek Zara, hanya lelaki itu dapat membuatkan Zara melupakan Bazli. Dalam kerasnya hati lelaki itu, ada juga penyayangnya.

“Kerusi kereta kau ni buat aku sakit badan la.” – FARIZ
“Ni hanya kerusi kereta, bukannya tilam King Koil!”- ZARA 
“Kalau ya pun, tukarlah kerusi empuk sikit. Recaro ke.” – FARIZ

Puan Marina, mama Fariz yang berkenan akan keperibadian Zara terus menghantar pinangan hingga terjalinnya ikatan suci antara Zara dan Fariz. Zara rela menerima walau hatinya belum wujud getaran cinta buat Fariz.

“Abang teringin pankek, jem blueberry, and omelette for breakfast. Boleh sayang buatkan untuk abang?” - FARIZ
“For you, my dear... I will do anything for you.”- ZARA

Fariz yang tidak pernah putus asa untuk mencuba, akhirnya berjaya. Hati Zara kini miliknya. Pada saat bahagia mula bersemi, cinta pertama Fariz kembali muncul menagih kasih.

“Hanya satu aje permintaan Zara. Kejujuran! Zara hanya nak kejujuran daripada abang.” 
“Dia kekasih aku! Dah lama kami bercinta! Puas?”

Jawapan Fariz bagaikan sembilu tajam menusuk hati Zara. Fariz bertukar 360 darjah setelah munculnya wanita itu dalam rumah tangga mereka. Adakah rasa cinta terhadap kekasih lama Fariz masih mekar dalam hati lelaki itu melebihi rasa kasihnya kepada Zara? Mampukah ikatan suci yang dahulunya kem

Thursday, March 12, 2015

Makan² Dengan Ofismate di Restoren Ayam Kampung

Assalamualaikum..

5 Mac 2015 (Khamis)

Aku dan kawan² pergi makan kat Restoren Ayam Kampung dekat
 ngan downtown Cheras.. 
Memang sedap laa ayam kampung di sini.. Ini kali kedua
aku makan kat sini..






Memang terbaik laa lauk pauk kat sini..

Wednesday, March 11, 2015

Lawatan Ke Kansai Paint

Assalamualaikum..

4 Mac 2015 (Rabu)

Bos ada minta aku aturkan untuk buat lawatan.  Sebelum nie Syarikat dari Kansai Paint ada minta nak buat taklimat produk kat ofis aku nie.. Jadi weols ambik laa peluang ini untuk ke tempat mereka.

Jadi aku pun buat hantar laa surat minta untuk weols ke sana untuk lawatan sambil dengar taklimat tentang produk dari Syarikat Kansai Paint @ dulu dikenali sebagai Syarikat PAR..

Weols pergi naik bas laa.. seronok laa plak kan.. Sampai di sana dalam pukul  10 pagi. Masuk kat bilik taklimat.. Dengar laa taklimat dari wakil syarikat tentang produk yang mereka ada.  Bermacam² jenis cat laa.

Selesai taklimat.. weols dibawa untuk melawat ke kilang tapi tak de laa lama sangat.  Perut pun dah lapar, dia orang bawa weols ke Restoren Penang kat Seksyen 7 Shah Alam.

Alhamdullillah dalam pukul 2.30 weols pun balik laa ke ofis..


 Weols naik bas .. beramai²

Bersama teman² ofis.. yang hadir..

Mendengar taklimat tentang produk yang mereka ada..


Baru sampai.. menuju ke bangunan Kansai Coatings 


Dengan En. Farid laa, aku berurusan..untuk melawat Kansai Paint 


Sebelum lawat kilang kena pakai topi keselamatan ini 


Antara hidangan yang ada.. 


Menjamu selera.. 

Broucher dalam goodie bag 

Dpt sourvenier 


Friday, March 06, 2015

Rezeki Makan² Jumaat Lepas

Assalamualaikum..

Dah seminggu baru nak update.. sebab ternampak gamabar
nie dalam henfon.. up aje laa..

Hari Jumaat minggu lepas.. ofismate belanja sarapan pagi..
Ada nasi lemak, kuih seri muka dan pulut panggang..





Alhamdullillah.. moga dimurahkan rezeki kawan²ku ini..

Tengahari plak weols keluar ke Amcorp Mall..
Dah lama tak layan Mee Kari kat Sri Suria.. 
Jom tengok gambar je laa..

Lepas makan weols ke Giant beli barang² untuk jualan di Pantry..

 Mee Kari feveret ku...

 Hmm..sedapnyaa tgk ABC nie


 Cendol Shara oder..

Laksa yang diorder oleh Wanie dan Shaza


RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss