Thursday, April 30, 2015

Hasil Pancingan Pesta Buku di PWTC

Assalamualaikum..

Sekarang sedang berlangsung Pesta Buku Antarabangsa di PWTC.
Bermula dari 24 April hingga 3 Mei 2015.

Aku telah ke sana pada Sabtu lepas.. Nasib laa hubby mau nak ngantor..

So ini laa hasil pancing aku pada hari tuh..

Kalau uols nak kesana.. aku nasihatkan jangan laa pergi masa weekend
sebab memang ramai giler.. Bukan apa nak membayarnya tuh kena
beratur panjang lebih² lagi kat booth Penerbitan seperti 
IdeaKreatif, Kaki Novel dan Karyaseni..



Wednesday, April 29, 2015

Novel ~ Selimut Malam

Assalamualaikum..



Kredit ~ Aku beri 5/5 bintang

Folo citer nie kat group FB Hani Fazuha.. memang menunggu
 citer nie keluar dari tahun lepas lagi..

Memula berkahwin bukan atas dasar cinta mencintai.. tapi kerana Haidar yang 
kecewa ngan Maya sebab Maya tak nak kawin ngan 
Haidar kerana masih belum bersedia.

Dania plak terima lamaran Haidar, boss nya tuh sebab perlukan duit untuk 
pembedahan ibunya.. dan dalam masa yang sama dalam diam mencintai Haidar..

Haidar meletakkan syarat yang mereka tidak boleh jatuh cinta.. tapi kalau dah 
jadi suami isteri perasaan dalam diri Haidar tuh yang tak boleh berenggang dengan Dania..

Tak lama lepas tuh Maya kembali dan ingin berkahwin dengan Haidar.. 
Jadi bagaimanan ngan Dania..

Kalau nak tau endingnyaa uols mesti dapatkannya SEGERA sebab novel ini 
Limited Edition.. dan dicetak kalau tak silap 2K jer...

Sinopsisnyaa uols baca yang kat belakang novel tuh yer.. :)


Monday, April 27, 2015

Hari Keluarga Jabatan 2015

Assalamualaikum..

Pada 18 April 2015 telah diadakan Hari Keluarga TNC (P).  Pada hari ini juga diadakan penyampaian hadiah pada anak² staf yang cemerlang dalam peperiksaan dan juga pada staf yang berjaya dalam pelajaran maksudnya yang belajar sambil bekerja dan beroleh degree ataupun diploma. Disamping itu dapat bersama² dengan keluarga masing² dan dapat mengeratkan silaturrahim antara staf.

Aku adalah diantara yang dilantik sebagai ajk bersama dengan yang lain untuk merealisasikannya.. Alhamdullillah Hari Keluarga ini berjalan dengan lancarnya.. Masing² memberi pendapat yang mereka amat berpuashati kerana makanan yang disediakan juga memenuhi citarasa semua. Lokasi tempat weols buat majlis nie kat dalam kampus nie.. dekat padang berdepan dengan Fakulti Undang-Undang.

Antara makanan yang disediakan adalah Set Nasi Beraini, Cendol, Mee Goreng, Pisang Cheese, Satay, Kambing Golek, Popcorn, Laksa, kek bermacam jenis, Air ada lapan jenis, teh tarik, putu bambu world.

Pada hari tersebut setiap staf yang hadir dapat cabutan masa pendaftaran bersama dengan payung.  Memang berbaloi² dan jika bernasib baik dapat lagi cabutan bertuah yang diadakan di atas pentas. 

Tak nak citer banyak² jom layan gambar yang ada nie.. yer..

Aku dan beberapa orang staf yang incharge untuk beli hadiah.. 

 Persiapan membalut hadiah..

 Meeting terakhir sebelum majlis..

Di padang berdepan dengan Fakulti Udang-Udang..

 Antara hadiah² yang disediakan.. 

 Gerai makanan yang ada.. 


Weols AJK yang mengikut tema Biru dan Putih..


Membantu dalam menyusun hadiah 

Aku dan Shaza.. yang juga salah seorang AJK 


Bersama AJK Pendaftaran 


Hubby dan Mahmud suami Wanie..









Cabutan bertuah.. masa pendaftaran dapat laa yang ini.. 




Thursday, April 23, 2015

Novel ~ Kerana Aku Isteri Bidaan

Assalamualaikum..


Kredit ~ Aku beri 4.8 bintang

Sinopsis ~

RAINA terperangkap dalam dunia GRO gara-gara percaya dengan janji manis kekasih hati yang membawanya lari dari dunia kampung dan dunia Farel. Bergelumanglah dia dalam dunia itu walaupun pernah berusaha melarikan diri tetapi gagal. Hari pertama bertugas, dia bertemu Emad dan mengikat kontrak untuk kekal sebagai teman mesra Emad di kelab.

RAINA yang dahulunya liar, degil, melawan...Menambah perangai lagi...Manja, seksi, gedik demi tuntutan tugas dan keselamatannya. Suatu hari dia tergamam seketika apabila salah seorang pelanggan yang harus dilayannya adalah Farel, lelaki yang amat dikenali... Lelaki yang difitnahnya dan ditinggalkan pula pada malam pernikahan mereka namun lelaki itu juga yang membidanya dari TTF.

RUMAH TANGGA mereka ada pasang surut… Rentak seksa, seksi dan ‘syurga’…

“I sebut satu atau dua perkataan, you sambung perkataan yang ada kaitan dengan perkataan I sebut. Nak?”
“Kebun pisang?” Giliran Raina pula.
“Farel”
Raina gelak. Farel jawab menyebut namanya sendiri. Mentang-mentang dulu pengusaha kebun pisang. Farel yang melihat semakin terpegun. Kejujuran dan keikhlasan Raina ketawa sudah dia temui.
“Farel?” soal Farel pula. Raina tergamam. Mahu menjawab kebun pisang, tidak boleh pula.
“My hero…” Spontan jawabnya.

DISANGKA matahari memancar indah hingga ke petang, namun hujan di tengah hari... Rupanya rumah tangga mereka cukup rentak... Memporak perandakan hati dan tragis juga

“I nak hantar you balik ke tempat asal you.”
“Farel tolonglah...Apa yang terjadi bukan seperti yang you sangka.” Raina bela diri. Air matanya sudah gugur.
“Kena tangkap khalwat dengan Emad, apa yang I sepatutnya jangka?” Sinis nada Farel bertanya. Kalau setakat bercanda dalam bilik pantri dia boleh maafkan lagi tapi kalau sudah ditangkap basah, itu bukan lagi perkara kecil. Ia melibatkan maruahnya.
“Farel...Tolonglah, I tak nak balik ke sana, kalau you tak nak simpan I lagi, ceraikan I atau jualkan I pada Emad,” rayu Raina sambil memaut lengan Farel yang sedang memandu menuju ke TTF...

APAKAH yang berlaku dan tindakan Farel seterusnya tatkala Raina masih sukar mengubah cara hidup GROnya?



Wednesday, April 22, 2015

Wordless Wednesday..

Assalamualaikum..


Tak sempat lagi nak update tentang Family Day.. nanti laa yer.. Tunnggguuu!!

Tuesday, April 21, 2015

Hadir Ke Majlis Sukan Tahunan Sekolah Anak..

Assalamualaikum..

Adoi kemana laa perginya mood nak update N3 kat blog nie..  Rasa laa lemaunya.. N3 ada tapi cam ke laut je rasanya..

Okey laa jom layanzz weols ke sekolah anakku masa hari sukan tahunannya semalam..

19 April 2015

Aku dan hubby ke sekolah anak untuk hadir ke majlis sukan tahunan sekolahnya..Kiranya bagi support kat dia laa.. Anak aku masuk ada laa jugak beberapa acara.. antaranya tarik tali, tekan tubi dan futsal.

Jom laa layan gambar.. yer..

Acara tarik tali.. Menang untuk kumpulan B 

 Kumpulan Oren ~ ZAID

 Hadiah yang disediakan..

 Hubby sayang..

Semangat masing² tarik tali..

 Tinggal berdua.. jer.. Dapat naib johan..

 Acara tekan tubi

 Sukanyaa.. bersama ngan Ustaz Rasid..warden sekolah..

Dapat laa jugak medal..








Monday, April 13, 2015

Cerpen Pilihan ~ "Hello My Slave" di Adaptasikan ke Drama "Ayuni Safira"

Assalamualaikum..

Sekarang ini dalan Slot Ratu di TV9 pada setiap hari
Khamis & Jumaat pukul 8.30 malam ditayangkan
drama AYUNI SAFIRA yang diadaptasikan
dari Cerpen



Drama ini dibintangi oleh Aqasha (feveret aku nie) dan Siti Saleha..

Drama ini baru jer 2 episod..kalau berminat boleh laa layannsss..




Wednesday, April 08, 2015

WordLess Wednesday

Assalamualaikum..


Lokasi Jusco MidVelly

Kalau bau..laksa nie memang laa menyelerakan..rasa dia boleh 
tahan laa.. jugak...ikut citarasa masing²

Tuesday, April 07, 2015

Percutian Ke USS dan JB dari 15 Mac - 17 Mac 2015

Assalamualaikum..

Ahad, 15 Mac 2015

Sempena cuti sekolah weols laki bini dah buat planning untuk bawa
 anak bujang weols jalan².  Maka terjadi laa percutian ini...

Gerak dari KL dalam pukul 9.30 pagi menuju ke Johor Bahru.. 

Biasa.. wajib wefie laki bini dulu.. hehehe 

Weols duk hotel bajet jerk.. kat Skudai.. RM150 untuk 2 malam

Hahahah bila uols tengok jek gambar bawah dah boleh agak kan weols
plan ke mana.. ahaaa.. ke mana lagi kalau bukan
ke Universal Studio.. Singapore.

Ini adalah kali yang kedua.. 1st dulu pergi ikut rombongan.. dan ada beberapa
tempat tak sempat nak explore... jadi kali ini nak pergi tempat yang
tak sempat weols pergi hari tuh.. lagi pun masa tuh hujan lebat...

Lepas dah cek-in hotel, weols ke Tune Hotel untuk ke pejabat Odyssey ini.
Hubby dah beli tiket dengan agen Odyssey siap² takut nanti kalau
beli masa nak pergi takut tiket tak de laa plak.. haru nanti.. Sampai sini just
bagi tau kat kaunter.. yang weols dah beli dan dia orang akan bagi tiket bas
dengan pas masuk Singapore.. untuk di isi..



Ini adalah cara² nak isi borang pas masuk.. 

Lepas tuh weols jalan² pusing bandar JB.. maklum laa aku nie kira 
1st time sampai bandar.. 

 Lalu kat depan JB Sentral nie jalan jem..



Perut lapar so cari laa tempat makan..


Waktu pagi.. masa weols sampai.. masih lagi ada yang 
beratur nak dapatkan tiket bas..

 Weols dapat tiket USS nie dari Agen yang hubby kenal.. 
dia jual dengan weols RM155 sekeping. Ini pun tinggal last.. 3 keping.. rezeki..

Sampai di USS dalam pukul 10 pagi.. posing² tempat wajib depan Globe ini..  


Bersama anak bujangku.. 




 Kalau masuk USS weols terjah Transfomer dulu.. kali 
nie tak ramai sangat yang beratur.. sebab weekdays... 

 Makan² kat sini.. weols laki bini share jerk.. 

Di sini.. Waterworld.. weols tak sempat nak pergi masa dulu.. so.. 
weols sanggup tunggu sampai dia orang buat persembahan..masa ni 
1.15 tengahari..Panas betul.. 

Penuh tempat duduk..  

 Kalau nak solat ada tempat disediakan.. dekat ngan Egypt Ancient

Teruja anakku nak bergambar ngan pelakon dari Waterworld

 Suka masuk kat Far-Far Away.. tengok Shrek..




 Balik dah lapar.. so weols gi makan kat SinggahSelalu..


Jumpa jugak weols Kacang pool.. weols gi makan kat dengan Stadium Larkin..  


RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss