Thursday, February 04, 2016

Membeli Ikan Di Nursery Ofis

Assalamualaikum..

Hari ini ada jualan ikan kat ofis aku nie.. kolam yang kat nursery tuh
ikannya dah boleh dijual.. Ini kira kali kedua aku beli.. hari tuh
ada gak dibuka untuk dijual tapi aku tak pergi.. kali nie ikut ofismate
aku dia orang nak membeli..aku pun join laa sekaki beli sekali..

Aku beli ikan talapia merah (sekilo RM7) adalah dalam 3 ekor
 ngan ikan patin (sekilo RM5) dalam 2 ekor size sedang².
Boleh untuk buat makan² weols keluarga yang tak berapa nak besar nie..

Kolam kat nursery

Wanie paling banyak membeli.. ikan keli, talapia berkilo²

Tu dia ikan talapia fresh.. ada yang siap lompat² lagik..

2 comments:

  1. untung la kak...fresh2 lagi murah plak tu.... senang kat opis ade mcm nie....ikan talapia sedap tu goreng garing...masak lemak cili api pun sedap....

    ReplyDelete
  2. akak..kami dr fakulti lain ni boleh beli tak?

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss