Tuesday, August 09, 2016

Cara Nak Hilangkan Telinga Tersumbat

Assalamualaikum..

Sejak dari hari Sabtu lepas, telinga aku rasa tersumbat macam block gitu.. Memula aku biarkan aje laa sebab ingatkan lama² akan hilang tapi lepas 2 hari masih lagi tak hilang².  Aku dah rasa cuak laa. Ingat plan aku nak pergi doktor dah.. nak tanya sebab apakan tetiba je telinga aku jadi gitu..

So aku pun google laa.. dan terjumpa satu teknik camna nak hilangkan telinga tersumbat.  Alhamdullillah ianya berjaya untuk aku..  So antaranya korang cuba laa cara gini..

==> Tutup hidung dan mulut pas tuh hembus nafas.. Masa nie terasa cam ada angin keluar ikut telinga di kedua belah dan korang ada dengar cam bunyi kat dalam telinga yang tersumbat tuh..

==>  Kalau tak boleh jugak, try tutup hidung, mulut dan telinga yang tak tersumbat tuh pas tuh hembus nafas.. 

Aku guna kedua² cara di atas.. dan ianya berjaya..tapi kalau tak berjaya jugak korang kena laa pergi jumpa doktor..yer..

Kalau telinga tersumbat nie.. nikmat mendengar tuh rasa cam tak puas.. syukur laa.. kita yg mempunyai pancaindera ini.

2 comments:

  1. betul kak, kalo telinga tersumbat seluruh badan rasa tak selesa

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

WEBSITE UTK BLOGWALKING

TETAMU YANG DATANG SINGGAH

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss