Friday, December 10, 2010

Family Day UNIKL BMI 2010 - Prt 3

Lepas sarapan pagi.. weols balik ke bilik dulu. Lagi pun kalau nak pergi ke Waterpark belum boleh masuk lagik. Hanya dibuka dalam pukul 10 pagi. Sampai bilik apa lagik.. landing² ler dulu.. rehat² kan badan. Nama pun gi bercuti. Lagi pun tahun nie punya Family Day tak packed sangat. Tak de sukaneka so banyak waktu utk keluarga. 

Weols pun tak de laa nak gi awal² ke Waterpark. Kesiankan anak aku. Dia mana leh lasak² atau mandi manda. Saje je jalan² ke situ. Aku plak ingatkan malas laa nak mandi.. tapi teruja plak nak berendam so ikut laa Kak Yong gi mandi kejap lepaskan gian..hehehe.. tak de laa lama² ....  Masa tuh cuaca tak berapa elok.  Hujan turun mencurah² dan tak de pun cam nak berhenti.  Dalam kul 12 lebih Sham gi ambik bungkusan makanan..Makan² laa kat situ.suapkan anak aku  Dalam kul 2 lebih sikit weols gerak balik bilik.

Kiranya..tahun ini punya Family Day tak berapa nak meriah sangat. Sebab tak boleh nak enjoy dengan keadaan anak aku masih belum pulih. Balik bilik apa.. lagi sambung lagik makan².. lepas makan.. tido time...  Dalam pukul nak dekat² kul 7.. bersiap² plak laa nak ke Grand Dinner.  Tema dia orang GREEN FOR LIFE.  So ramai laa yang datang mengikut tema warna HIJAU.

Dinner di adakan di Grand Ball Room dekat dengan waterpark.  Jadinya weols kena naik keta ke situ.  Hujan masih lagi turun mencurah².  Nasib baik leh parking kat basement.  Acara bermula dalam pukul 8.30 malam.  Pada malam nie weols tak laa bertuah.. tak dapat pun bawa pulang apa hadiah Lucky Draw.  Tak pe laa tak de rezeki.. sabo je laa..

Majlis berakhir dalam pukul 11 malam.  Pas tuh.. ambik gambar laa buat kenang²an.

Ini adalah kaunter tiket untuk yang datang mandi manda..
Tu ada harga sekali.. senang nak refer..


Ini map yang mula² jumpa 


Ada beberapa kolam.. Khemah dan berbumbung tuh.. 


Kalau nak guna khemah tu kena sewa tau..Nak tau berapa?? RM50 laaa.. Uols kalau nak masuk kat waterpark  kena tukar duit atau charge kat gelang korang.  Sekali tukar RM50.  Kalau nak beli apa² kat dalam sini cashier akan tolak dari tag tangan.  Kalau tak abis guna.. dia orang akan refund balik duit.

Ramai orang masa ini.  Ada beberapa company 
wat family day pada hari yang sama


Kak Yong & family.. sedang menjamu selera..
Kalau nak sewa pelampung tuh kena bayar RM10 + 5 deposit


Menyuap anak aku makan


Hujan masih turun.. masa ini dalam pukul 5 petang.. 
Hujan turun sampai malam tak berhenti².  
Cuaca sungguh sejuk..


Bergambar sebelum acara makan malam bermula


Makanan dinner aku..


Aku sekeluarga..


Bersama Ainor.. dia pun blogger gak.. dan staf BMI 
sebelum nie tak kenal.. di FD nie baru jumpa..


Cehh..berangan lalu kat red carpet.. cam artis laa plak.. 
hehehhe  Aku & Kak Yong..

P/s : Esok pagi nya.. bila bangun pagi.. panik laa yang amat..nanti aku citer.. tunggu..

8 comments:

  1. OHOOOOOOOOOOOOOOO temanye ijau kak yeak...patut laa ijau jek lieya tgk hah.....

    kak, lieya baru pasal tag yg ditolak harga dari situ ajek...mane tau kalo lieya sesat ke sane so dah tau la sikit info2 nieh.....ape yg panik tu kak....bikin suspen ajek...

    ReplyDelete
  2. Aku hanya menambahkan feed Anda ke favorit saya. Saya sangat menikmati membaca posting Anda.

    ReplyDelete
  3. meriah betul ye.. semua nya nak hijau je..

    ReplyDelete
  4. Lieya~ Akak review pasal semua nie senang kalau sapa2 nak refer atau nak tau serba sikit.. at least dah ada idea..cam na kan..keadaan kat sana.. so next taim sapa2 yang pergi..dah tau laa.. cash tak boleh guna di waterpark area.. :)

    ReplyDelete
  5. Rinna tengah diet ke, makan sikit je.Lamanya family day sampai ada part 3, lepas ni ada lagi tak?

    ReplyDelete
  6. x pernah sampai sini insya allah nanti sampai la.. nak gi la hehehe

    ReplyDelete
  7. bukan senang kak nak lalu atas kapet merah tu..bila dah ade tu..lalu 100 kali pun x pe..eheh!

    ReplyDelete
  8. x sabar nak gi GAMBANG jugak nie minggu depan ehhehe
    tgk dlm nie seronok kan dpt layan anak2 main air mcm nie ..

    ermmm ieda punn x sabar nak lalu red carpet mlm nie :))

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss